Ungdomspolitikere på offshore-tur

Så godt som alle ungdomspartiene i Norge var representert da Lundin Norway inviterte til tur offshore med omvisning på Edvard Grieg-plattformen.

Lundin Norway startet ONS-uken i Stavanger med å fly representanter fra ungdomspartiene fra hele det politiske landskapet ut til Edvard Grieg-plattformen. Morgendagens beslutningstagere lot seg imponere av opplevelsen.

"Det var veldig spennende og gøy å se en av de installasjonene hvor veldig mange folk i Norge jobber. Man kan mene mye om ulike oljefelt, men det går ikke an å ikke bli stolt mens man er ute på en slik oljeplattform. Jeg får stor respekt for oljearbeiderne og kompetansen i oljenæringen", sier Astrid Hoem i AUF.

Ungdomspolitikerne fikk en innføring i arbeidet som gjøres med HMS, verdiskaping fra feltet og innsikt i hvordan livet er som offshorearbeider.

"Det er veldig spennende å se hvordan det er å leve og jobbe på en plattform. Også er det veldig viktig å se den innsatsen dem gjør for å finansiere velferden. Det er en av de viktigste bærebjelkene for Norge", sier Andreas Brännström, 1. nestformann i FrpU.

Godt besøkt stand
På messeområdet ble Lundin Norways stand godt besøkt av bransjefolk, men også kongelige, statsråder og stortingspolitikere. Her ble historien om hvordan selskapet tar fatt på ulike letemetoder fortalt. Administrerende direktør i Lundin Norway, Kristin Færøvik, er godt fornøyd med oppslutningen om årets konsept fra Lundin: Play.

"Vi lykkes i å formidle vårt hovedbudskap for ONS 2018 – at vi har en leken tilnærming til innovasjon og teknologiutvikling. Nyheten om vår vellykkede produksjonstesting på Rolvsnes, der våre nye banebrytende metoder var avgjørende for resultatet, var en svært god start på uken og bygger opp under konseptnavnet", sier Færøvik.